Hjälp

Vad är grannsaker.se?

Grannsaker.se underlättar och främjar grannsamverkan. På Grannsaker.se hittar du allt du behöver låna och kan lägga upp det du kan tänka dig att låna ut. Sök och hitta enkelt vad du kan låna av dina Grannar, kolla om saken är tillgänglig och skicka en låneförfrågan. Som utlånare håller du koll på dina saker, förfrågningar och utlånade saker. Tillsammans tar vi Grannsämjan till en ny nivå och sparar pengar och vår jord. Vi på Grannsaker hoppas att du får stor nytta av sajten!

logo-green

Hur kommer jag igång med grannsaker.se?

Registrera dig enkelt på grannsaker.se och en ny värld öppnar sig! Som registrerad användare kan du enkelt söka och hitta det du behöver låna, boka, och delta i månadstävlingar där fina priser delas ut. Du kan även lägga upp saker som du själv kan tänka dig att låna ut.

Vad kan jag få ut av att gå med på grannsaker.se?

Grannsaker.se gör det enklare för dig att hitta det du behöver låna samt skapar ordning på saker som du själv lånat ut. Att låna saker av varandra istället för att äga är en växande trend där du sparar pengar och miljö. På grannsaker har du även möjlighet att försäkra dina saker genom en enkel knapptryckning. Grannsaker.se ger dig möjligheten att låna och låna ut enkelt och säkert och varför köpa när man kan låna?

Kan man låna ut vad som helst?

På grannsaker kan du låna och låna ut vad du vill allt från en skruvdragare eller jordfräs till förrådsutrymme. Sajten har upplagda kategorier från trädgård och bygg till studiemedel och köksredskap. I övrigt bör användare hålla sig inom ramarna för våra villkor för utlåning.

Hur kontaktar jag utlånaren?

När du hittat den sak du söker och klickat på ”Låna” skickas en ”bokningsförfrågan” till utlånaren. Du kommer sedan bli kontaktad via E-post eller på telefon av utlånaren. Du kan alltid hitta kontaktuppgifter till dina grannar i ditt område genom att klicka på ”Mina Grannar”. Eller varför inte knacka på hos din granne!

Kan jag ta betalt för att låna ut?

Ja, detta innebär att du som utlånare begär ersättning vid utlåning. Tex. Vid utlåning av dyrare föremål som släp, jordfräs eller bil.Upplys den som vill låna genom att klicka i ”Kräver ersättning” när du lägger upp saken på grannsaker.se

Kan folk se var jag bor?

På grannsaker.se delas aldrig information om adress vidare. Denna enda platsinformation som syns och är tillgänglig är ditt postnummer. Vi följer personuppgiftslagen PUL.

Hur fungerar tävlingarna och vad kan man vinna?

Vi på Grannsaker.se vill premiera Sveriges bästa grannar och områden. Ju mer aktiv du är och ditt område är desto större är möjligheten att vinna fina priser. Varje månad utses månadens bästa granne och postnummer. Fina priser skickas per post till vinnaren. Hur vinner jag: Genom att vara en god granne och lägga upp saker och låna ut till dina grannar ökar du chansen att bli månadens granne.

Ersättning

Om du ser denna ikon på en sak innebär det att utlånaren önskar att få ersättning för utlåningen.Kontakta utlånaren antingen genom hans profil eller genom att skicka en bokningsförfrågan för att komma överens om en skälig ersättning.

kompensation-hjalp

ID-kort

Om du ser denna ikon på ett objekt innebär det att utlånaren önskar att du som lånare ska ha med sig en kopia på en giltig legitimation vid utlåningen.Detta för att ge utlånaren extra säkerhet vid utlåning av mer värdefulla saker.

id-kort-hjalp

Tips på format av bilder

De bilder som laddas upp på Grannsaker.se formateras så att de passar in i formatet 1,5 x 1. Detta innebär att de blir avlånga. Ett tips från oss är att ta bilder som är avlånga så minskar risken för att de ser utdragna ut.

ratio

Tvistskydd

ratio

Om du ser denna ikon på ett objekt innebär det att utlånaren vill att lånet ska omfattas av Swiftcourts tvisteskydd. Swiftcourts tvisteskydd innebär att du och utlånaren snabbt och enkelt kan lösa oegentligheten er emellan. Det kan tex. handla om att objektet är sönder vid återlämning och ni inte kan komma överens om hur det ska lösas. Både du och utlånaren kan genomföra lånet med säkerhet då ni alltid vet att ni kan förlita er på att Swiftcourt hjälper er med en rättvis lösning på er tvist. Det är dessutom särskilt bra för dig som lånare då risken är stor att du råkar ha sönder objektet när du lånar det.

Om något går fel med lånet, och du och utlånaren inte kommer överens om hur ni ska lösa det, ger Swiftcourts tvisteskydd er möjligheten att snabbt och enkelt lösa tvisten, helt kostnadsfritt.

Om du vill veta mer om hur Swiftcourt fungerar, kan du besöka Swiftcourts hemsida eller läsa vår FAQ. Du är även välkommen att kontakta deras support.